Ha egy dolgot kell választani, középkorú nőként


Nagyon sok nővel beszélgetek mostanában, az állásra jelentkezőkkel, sok magyar, középkorú nővel is, akik beszorulva a magyar kilátástalanságba, már kirepült vagy kirepülő félben lévő gyerekekkel próbálják újradefiniálni az életüket.

Keresgélnek otthon, de elég kevés lehetőséget látnak maguk körül, érthető módon. Mint az köztudott.

Ha te is ilyen nő vagy, és még van pár éved addig, hogy újra szabadon mozoghass, de gőzöd sincs, hogy miből tudsz majd megélni később, és hogy lesznek a nyugdíjas éveid, akkor mondok egy olyan tippet amiből biztosan nem fogsz rosszul kijönni:

Tanulj angolt! Vagy németet!

Nehéz lesz. Felnőttként, a magyar közegben iszonyú nehéz lesz vele haladni, izzadós, és látszólag reménytelen, az elején. De ne add fel, ha van egy internetes géped, akkor meg lehet csinálni, ha elég elszánt valaki.

És akkor lesz lehetőséged, a dogok jelenlegi állása szerint. És első körben elég az alap szint, utána már lehet kimenni, akár takarítani, vagy idősotthonba, és nyelvi közegben utána gyorsan fejlődni. Totál megéri, mert valódi kiutat ígér.

Egy darab eszköz, ami elérhető, megszerezhető, hozzáférhető, sokkal több nőnek, mint ahányan élnek vele.

Tanulj meg angolul, legalább alap szinten, akármilyen nyelvtannal és kiejtéssel, csak tudj valamennyire kommunikálni! És akkor lesz tered és lehetőséged!

(Folyomány: ha egyetlen dolgot tudsz a gyereknek megadni, a magyar oktatási rendszerben, hogy egy jó idegen nyelvet megtanuljon, akkor már valami nagyot adtál neki. Make sure, hogy a gyerek megtanuljon legalább angolul!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.