Szolgálati közlemény: miben tudok segíteni és miben nem


Kedves Olvasók, sajnos az van, hogy nem tudok mindenkinek válaszolni és mindenkinek segíteni, sokan írtok és nem győzöm. Elnézést kérek azoktól is, akiknek az utóbbi időben hézagosan írtam/válaszoltam.

Szeretném összefoglalni, hogy miben tudok segíteni, milyen feltételekkel, illetve miben nem.

Update 2021 februárban: Szeretném megosztani veletek azt az információt, hogy néhányan egészen el vannak kalibrálva. Durva, követelőző, zaklató üzeneteket küldenek, visszatérően.
Szeretném tisztázni: sok a kérés, a kérdés, az én időm pedig véges. Ha nem válaszolok, akkor azt kéretik tudomásul venni, és nem követelőzni. 
Rendes, hivatalos, szakmai konzultációra be lehet jelentkezni, ennek díja 20 Euro per óra (bruttó). 

1. Kijutni Angliába dolgozni akkor tudok segíteni, ha van legalább 1 év idősgondozási/ápolói tapasztalatod és társalgási szinten tudsz angolul. Ebben az esetben tudok segíteni elhelyezkedni egy cégnél, főállásos, bentlakásos idősgondozónak (természetesen angol nyelvű állás interjú után). Ez a segítség részemről ingyenes. A jelentkezéshez küldj egy CV-t a blog FB oldalán keresztül.
UPDATE: A Brexit végleges körülményeinek kialakulásáig ez a segítség szünetel.

2. Ha útkereső vagy és szükségét érzed, hogy beszélgess valakivel az idősgondozásról mint lehetséges opcióról, akkor azt egy skype/zoom konzultáció keretében tudom vállalni. Ennek díja 20 Euro per óra.

Amit sajnos nem tudok már vállalni, az a fészen, emailben, chatben folytatott levelezés/tanácsadás. Itt a blogon nagyon sok információ van arról, hogy mik az angliai idősgondozási munkák jellemzői, hogy érdemes elkezdeni, mikre lehet számítani. Tematikus FB csoportokban is érdemes kérdezni, információkat, tanácsokat kérni.

Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy sok középkorú nő kerül olyan életközépi változásba, ahol gyakorlatilag újra kell gondolnia az életét, a megélhetését, a jövőjét. Számtalan skype beszélgetésen vagyok túl olyan nőkkel, akik komolyan fontolgatják/fontolgatták, hogy belevágnak az idősgondozásba, vagy azon belül akarnak váltani országot, céget, műfajt.

Viszont az is kijött sok ilyen beszélgetésből, hogy bár rengeteg előnye van ennek a munkának, csábító a fizetés és a szabadság, de valójában mégsem passzol a kérdező személyiségéhez, igényeihez vagy a lehetőségeihez.

Azt tudom vállalni a fenti paraméterekkel, hogy ebben a folyamatban, ennek a döntésnek a megszülésében segítek, átbeszélve az egyéni élethelyzeteket. Illetve mindazt a sok paramétert elmondom ami ahhoz szükséges, hogy az útkereső el tudja dönteni, hogy tényleg bele akar-e vágni ebbe a munkába.

Mindezek fényében kérem, hogy aki kapcsolatba szeretne velem lépni, az írjon üzenetet, és kérjen időpontot konzultációra.

Köszönöm és minden jót kívánok nektek!

UPDATE: A Brexittel kapcsolatos cikkek itt olvashatóak.

Végezetül beteszek egy üzenetet, csak hogy lássátok, hogy miről beszélek. Ilyeneket engednek meg maguknak emberek, és ez sajnos nem egyedi, sőt egyre gyakoribb:

Nem szeretnék bartáságtalannak tűnni, de egyrészt tényleg nem győzöm, másrészt nem is szeretnék random emberek követelőzésének és bántásának a tárgya lenni. Fontosnak tartom, hogy egymás ideje, munkája és személye iránt tisztelettel legyünk, és nekem nem vállalásom az, hogy mindenkivel levelezzek, nem is bírom idővel.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.