Szolgálati közlemény: miben tudok segíteni és miben nem


Kedves Olvasók, sajnos az van, hogy nem tudok mindenkinek válaszolni és mindenkinek segíteni, nagyon sokan írtok és nem győzöm. Elnézést kérek azoktól is, akiknek az utóbbi időben hézagosan írtam/válaszoltam.

 

Szeretném összefoglalni, hogy miben tudok segíteni, milyen feltételekkel, illetve miben nem.

1. Kijutni Angliába dolgozni akkor tudok segíteni, ha van legalább 1 év idősgondozási/ápolói tapasztalatod és társalgási szinten tudsz angolul. Ebben az esetben tudok segíteni elhelyezkedni egy cégnél, főállásos, bentlakásos idősgondozónak (természetesen angol nyelvű állás interjú után). Ez a segítség részemről ingyenes. A jelentkezéshez küldj egy CV-t a blog FB oldalán keresztül.

2. Ha útkereső vagy és szükségét érzed, hogy beszélgess valakivel az idősgondozásról mint lehetséges útról, akkor fel tudom azt ajánlani, hogy skype-on beszélgessünk egy órát. Ezt ilyen jövőtervezési-tanácsadás keretében tudom vállalni, óránként 20 euróért. Egyszerűen annyi megkeresés érkezik, hogy nem győzöm már szabadidővel.

Amit sajnos nem tudok már vállalni, az a fészen, emailben, chatben folytatott levelezés/tanácsadás. Itt a blogon nagyon sok információ van arról, hogy mik az angliai idősgondozási munkák jellemzői, hogy érdemes elkezdeni, mikre lehet számítani. Tematikus FB csoportokban is érdemes kérdezni, információkat, tanácsokat kérni.

Az elmúlt 2 évben azt tapasztaltam, hogy nagyon-nagyon sok középkorú nő kerül olyan életközépi változásba, ahol gyakorlatilag újra kell gondolnia az életét, a megélhetését, a jövőjét. Számtalan skype beszélgetésen vagyok túl olyan nőkkel, akik komolyan fontolgatják/fontolgatták, hogy belevágnak az idősgondozásba. Viszont az is kijött sok ilyen beszélgetésből, hogy bár rengeteg előnye van ennek a munkának, csábító a fizetés és a szabadság, de valójában mégsem passzol a kérdező személyiségéhez, igényeihez vagy a lehetőségeihez.

Azt tudom vállalni a fenti paraméterekkel, hogy ebben a folyamatban, ennek a döntésnek a megszülésében segítek, átbeszélve az egyéni élethelyzeteket. Illetve mindazt a sok paramétert elmondom ami ahhoz szükséges, hogy az útkereső el tudja dönteni, hogy tényleg bele akar-e vágni ebbe a munkába.

Mindezek fényében kérem, hogy aki kapcsolatba szeretne velem lépni, az a blog FB felületén keresztül írjon üzenetet.

Köszönöm és minden jót kívánok nektek!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.