A külföldön élő gyerekek, unokák, és az otthon élő idősek ellátása


Mesélnek az emberek. Most, a korona alatt és után meg főleg. Aggódó gyerekek, akik külföldön élnek, és a szüleik, idős rokonaik pedig otthon. Hirtelen leromlott a papa állapota, nagyi agyvérzést kapott, anyós demencia tünetei hirtelen rosszabbodtak.

Fiatal emberek azon szoronganak, hogy hogyan tudnák enyhíteni idős rokonaik, szeretteik kínjait. Kapkodás, kevés információ. Az állami szerepvállalás, rendszer-szintű segítség sehol, oldja meg mindenki ahogy tudja. Eseti, szerencsés megoldások vannak, és informális hálózatok.

Jön a tél, az influenza, a második hullám, nem egészen világos, hogy mit és hogy lehet megoldani. Állami részvétel nélkül véleményem szerint semmi érdemit, de terepi/közösségi szinten lehet próbálkozni, talán érdemes is, mert magától meg az ilyen jellegű problémák ritkán oldódnak meg, és ha mégis, az épp elég baj 😦 .
Ti hogy készültök? Ki, mire számít? Milyen stratégiát követ az, aki érintett?

Törjük a fejünket lehetséges megoldásokon, dolgozunk is egy fejlesztésen egy céggel, aki beszáll a munkába. Aki ezzel kapcsolatosan szeretne több információt kapni, itt fel tud iratkozni az emailes információkra: http://egyapolonaploja.hu/kulfoldimagyarok

Ebben a FB csoportban pedig közvetlenül is lehet információkat, segítségeket kérni addig is:
https://www.facebook.com/groups/idosgondozasmagyarorszagon/

******************************************************************************
Ez a blog egy napló, egy ápoló, egy bentlakásos angliai ápoló naplója. A “the personal is political” elve motivál arra, hogy nyilvánosan is elérhetővé tegyem. Úgy vélem, hogy a jelen társadalmi helyzetben változásra van szükség, mert elveink, céljaink, működési mechanizmusaink nem fenntarthatóak a jelenlegi formában.
A célom, hogy ezekkel az írásokkal hozzájáruljak egy fenntarthatóbb világ létrejöttéhez.
A posztok sokszor egymásra épülnek, ha folyamatában szeretnéd látni, érdemes lehet feliratkozni az email értesítőre a jobb felső sarokban látható kék gombon keresztül.
Facebook itt: https://www.facebook.com/egyapolonaploja/
******************************************************************************

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.