Otthoni ápolási önsegítő közösség, webinar formában, zoomon


Sok és sokféle kérdést kapok családoktól most, hogy hogyan lehet/kell ápolni, mit lehet csinálni. Az is felmerült, hogy a szomszédban lakó öregeknek hogyan lehet segíteni, ha oda jut a dolog, hogy erre szükség lesz. Vagy hogy a távol lévő idős rokonok ellátását most hogyan lehet megoldani, segíteni.

Otthoni idősgondozók saját maguk is tanakodnak, hogyan lehet beszerezni dolgokat, mik az új szempontok, stb. Eközben nagyon sok infó kering a neten, megy az információ csere sokféle felületen. Sok kérdésre nincs is elég jó válasz sajnos, és nem is nagyon várható, hogy lesz. Eközben agyalok én is azon, hogy hogyan tudok a leghatékonyabban hozzájárulni a folyamatokhoz, a személyes beszélgetések mellett.

Talán hasznos, ha van egy online kör, ahol meg lehet beszélni a nehézségeket.

Arra gondoltam, hogy nyitok egy webinar alapú önsegítő teret is, ahol konkrét idősgondozási, bentlakásos ápolási kérdésekről tudunk beszélgetni, ötletelni. A terveim szerint pár naponta lesz egy időpont, amikor be tudunk mindannyian lépni és beszélgetni egymással videokonferencia keretei között.
(Mármint ha mi magunk is nem betegszünk meg, vagy nem lesz más teendő, ami sürgősebb.)
A szándékom az, hogy legyen egy védett tér itt a zajban, ahol nyugodtan és higgadtan lehet beszélgetni konkrét ápolási kérdésekről, a karantén idején.

Fontos: ez egy önsegítő kör és nem tanácsadási fórum. Beszélgetünk, ötletelünk, de nem tanácsokat adunk. Ez nem hivatalos segítés, hanem kizárólag egyének beszélgető tere, laikus önsegítő kör, a karantén miatti megváltozott körülmények miatt.

Az első ilyen online beszélgetést ma délután (március 20.) 4 órakor nyitom ki.

Technikailag ez úgy működik, hogy emailben küldök egy zoom linket, amin keresztül be lehet lépni ebbe a virtuális beszélgető szobába. Aki szeretne kapcsolódni, az itt tud jelentkezni.

Sajnos nagyon sok rosszindulatot és káros feszültséget is érzékelek, az emberek idegesek, ami érthető is. Ezért ebbe a közösségbe csak olyan embereket engedek be, akik korrekten leírják, hogy miért szeretnének csatlakozni és mit várnak tőle. Kamerával, saját arccal és névvel, illetve pozitív szándékkal lehet csatlakozni kizárólag.

******************************************************************************
Ez a blog egy napló, egy ápoló, egy bentlakásos angliai ápoló naplója. A “the personal is political” elve motivál arra, hogy nyilvánosan is elérhetővé tegyem. Úgy vélem, hogy a jelen társadalmi helyzetben változásra van szükség, mert elveink, céljaink, működési mechanizmusaink nem fenntarthatóak a jelenlegi formában.
A célom, hogy ezekkel az írásokkal hozzájáruljak egy fenntarthatóbb világ létrejöttéhez.
A posztok sokszor egymásra épülnek, ha folyamatában szeretnéd látni, érdemes lehet feliratkozni az email értesítőre a jobb felső sarokban látható kék gombon keresztül.
Facebook itt: https://www.facebook.com/egyapolonaploja/

Csoportok amik érdekelhetnek:

Házi idősgondozás, bentlakásos ápolás, otthoni betegápolás Magyarországon
https://www.facebook.com/groups/idosgondozasmagyarorszagon/

Tudatos öregedés
https://www.facebook.com/tudatosoregedes/

Permakultúra, társadalmi fenntarthatóság, gondoskodás válsága
https://www.facebook.com/groups/permakulturatarsadalom/

Ozmózis Közösségi Idősgondozási Rendszer
https://tudatosoregedes.org/ozmozis/

******************************************************************************

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.