Peace


Három éve költöztünk el Magyarországról. Két éve dolgozom Angliában bentlakásos ápolóként, és hat éve kezdtem először haldoklókat segíteni.

Az utóbbi hetekben a mérlegvonás idejét élem sokféle szempontból. Közel két hónap szüneten voltam, volt idő és lehetőség pihenni, gondolkozni, befelé figyelni. Most egy ideje megint az ügyfelemnél vagyok, írtam már róla, majd még írok is. Munkailag minden rendben van, és szerencsére a néni is jól van.

Figyelem közben a netet is, közösségi médiát, olvasok sokat, online képzéseket csinálok a teljesen random érdeklődéseimhez kapcsoltan, nagyon sok impulzus ér. Januárban kifizetjük a gyerekek tandíjának utolsó részét, amivel lezárul négy év megfeszített költségeinek terhe. Mintha egy nagy homokzsákot dobnék le a vállamról, amit évek óta cipelek, olyan érzés.
Annyira kilátástalannak tűnt az elején, hihetetlen, hogy lassan vége. Elképesztően jó érzés, még fel sem fogom egészen.

Sokminden jön ki a mérlegelés, értékelés során.
Az egyik abszolút sejt szintű és zsigeri megélés és konklúzió, persze megint ilyen közhely szintű, hogy hülyeségekre nem érdemes időt pocsékolni, mert nincs sok. Amit nyilván mindenki tud elvben, csak ahhoz képest meglepően kevesen gyakorolják. Meg eleve az, hogy mi hülyeség és mi nem, sokszor csak 10-20 év terápiával kristályosodik ki, az egyén lelke szempontjából. Addig meg….
És még ha ki is jön az idők során, akkor is kiderülhet, hogy az ember nyakig van olyan elköteleződésekben, amit ha felelősen akar csinálni, akkor nem hagyhat abba egyik napról a másikra, cserben hagyva számos érintettet.

Sétáltam a minap, az ősz Angliában nagyon szép. Illatos, buja, nedves, élő. Nagyon szeretek régi temetőkben lenni, hallgatni a tér szavát, befogadni a hely energiáját. Látni az anyagok körforgását, érezni, hogy magam is a szerves és teljes része vagyok, ahogy ott lélegzem, kapcsolódom. A múlandóság végtelensége.

Csodálatos az élet és a természet, nem tudok betelni vele.

.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.