Évzárás


Elszaladt. Egyre gyorsabban szaladnak egyébként is. Micsoda év volt, mennyi változás, tapasztalás, benyomás és élmény. Kultúrák, éghajlatok, családok, röpködés közöttük, mint egy testtelen lélek, láthatatlanul. Figyelés, szemlélés, beleengedés, megélés libabőrig. Színek, ízek, szagok, hangulatok, kapcsolódások, víz, föld, levevő, tűz.

Azáltal, hogy az ápoló belelát családok belső dinamikájába, nagyon kitágul az értelmezési tartomány. A belső dinamikák rendszerét látva, átlátva, sokkal könnyebb érteni, hogy kívülről nézve gyakorlatilag (diagnosztizáltan és átvitt értelemben is) elmebeteg viselkedéseknek hogy lesz értelme és legitimitása, az egyének lelkének táptalaján. Ez elég félelmetes is. Vagy ahogy egy pszichiáter mondta: “Minden ember egy külön, önálló személyiségzavar.”

Sok ilyen hatás alatt, könnyebben kialakul és tágul a belső csend. Ez az év azt hiszem jelentős részben erről szólt. A lelkek, rendszerek, folyamatok, áramlások figyeléséről, és a tanulságok beépítéséről a mindennapok vezetésébe.

Két nagy értéke van ennek a munkának a praktikum szintjén, az egyik az időbeli szabadság, a másik az anyagi stabilitás. Az ember egy hónap alatt tisztán megkeres több mint egy millió forintot, de nem úgy mint egy cégvezető, akit a stressz végig kísér a mindennapjain. A kliens átadása után az ápoló hazamegy, és éli a tök más életét. Elképesztő szabadság. Ez előtt a munka előtt, korábban, nem ismertem ezt, pedig akkor sem nyolctólötig típusú munkáim voltak. Klienseim rokonai mondják, hogy ők ezt a munkát nem is bírnák. Hát ja, senki nem is mondta, hogy könnyű. De ha tudnák, hogy honnan jön az ember ha magyar, nő és anya, akkor könnyebben értenék.

Hamarosan egy vulkánra megyek repülni, pár kilónyi repülőgépemmel. Ülök majd a semmi közepén, és élvezem a szelet az arcomon. Alig várom.

Békés, boldog, egészséges, és támogató évet kívánok mindenkinek 2017-re.
Az idő fogy, érdemes jól használni. Love and peace to all!

 

20161228_163524.jpg

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s