Megrendítő sorsok


Csinálom most ugye ezt az ápoló-közvetítő munkát is, rengeteg nővel beszélek, beszélgetek. Többnyire középkorú nők, magyarok, és nemmagyarok, mindenféle nációk. És sokan közülük magányosak, örülnek ha beszélhetnek, beszélgethetnek, kiöntik elém az életüket, én meg hallgatom. Megrendítő sorsok.

Az előbb egy bolgár nővel beszéltem, legyen ő Tanja, talán ötvenes, inkább több, kicsit viharvert, öt hónapja kezdett el angolul tanulni, de már egész jól kommunikál. A skypeon a lányával együtt volt, neki príma az angolja, ő legyen Anita. Segít az anyjának ha kell, fordít. Húsz percet késtek a megbeszélésről, amire én elég háklis vagyok, szóval némileg türelmetlen, mikor végre bejelentkeznek.

Tanja hangja tele van reménnyel és önbizalomhiánnyal, de nagyon igyekszik elmondani amit gondol. A lánya láthatólag nagyon segíti, bátorítja, és csodás az angolja. Tulajdonképpen bámulatos, hogy Tanja öt hónap alatt így megtanult angolul, mondjuk ezt anyanyelvi közegben csinálja, angol nyelvű országban él most. De akkor is.

Süt a remény a két nőből, és én tudom, hogy az én cégem nem fogja őt tudni alkalmazni, mert nem elég jó a nyelvtudása és az előző helyétől nem tud kérni referenciát. És amikor ezt próbálom finoman mondani, akkor látom ahogy kiül az arcukra, hogy már sokszor utasították el a nőt, és megint egy újabb, és merül el megint a reménytelenségbe.

De, mondom neki, hogy egyébként meg tök jól tud, öt hónap után, és Angliában nagyon kell az ápoló és más cégeknél nem kell annyira tudni, és értik és hallják és rettenetesen hálások a bátorító szavakért, amikről tudják, hogy igazak. Két nő, küzdenek, támogatják egymást, és köszönik amit mondok. Maradjunk kapcsolatban, mondom, tanulja tovább az angolt és én figyelek, hogy máshova nem tudom-e elhelyezni, ígérem. Megszakad a szívem értük. Letesszük a skypot, a könnyem kicsordul. Nagyon szurkolok nekik.

Mennyi remény, mennyi küzdés, mennyi jószándék és mennyi életösztön van emberekben. És tulajdonképpen az a húsz perc is belefért.

.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s