Vállalkozz fiatal! Ööö… Magyarországon vagy Angliában?


Nem leszek most sem higgadt, sem szimpatikus. Belefutottam egy magyar felhívásba: “Vállalkozz fiatal!” És így éreztem ahogy a szar kezdi elönteni az agyam. Régi emlékek tódultak elő, szépen párhuzamba sorakozva a mostani valóságommal.

Magyarországon vállalkozz fiatal! Anyaként, nőként is vállalkozz (a munkaerőpiacra úgysem kellesz)! Majd az neked jó lesz, hát nyilván! Szépen visszatejelsz az államnak havi 50-60-70 ezret alaphangon, büntetésből TB-t, bankköltséget, könyvelőt, akkor is ha nincs egy vas bevételed sem! De azért csak vállalkozz, van rá program, jöhetsz hozzánk megtanulni, mert mi, pl. az OFA, legalábbis jó pénzt kapunk, ha rá tudjuk szedni a népet a kis magyar vállalkozási öngyilkosságra.

És majd megtanítunk üzleti tervet írni, meg időt menedzselni, meg felvehetsz hitelt, csinálhatsz vállalkozást, azt, hogy kinek és mit tudsz majd eladni, azt neked kell tudni, legyél kreatív, öntudatos és magabiztos, ne nekünk kelljen mindent szájbarágni!

Mennyit görcsöltünk annó otthon, édes jó istenem… Az ember haja kihullott a stressztől… És fizetni minden hónapban a sarcot, a semmire, vagy működni feketén, stikában… Közben a fizetőképes kereslet a béka segge alatt van Magyarországon, külföldre távozott, vagy megszűnt létezni. A MAI NAPIG NEM HOZZÁFÉRHETŐ A MAGYAR VÁLLALKOZÓI TÉR A TÁRSADALOM NAGY RÉSZE SZÁMÁRA, ÉS EGYETLEN SZEMÉT KORMÁNYZAT SEM TETT SEMMIT, HOGY EZ NE ÍGY LEGYEN!! De tolják az ilyen szerencsétlen programokat milliókért, az EUs adófizetők pénzéből.VEKOP 8.3.1-16 pályázati felhívás, az… Majd biztos valakinek jó lesz…

Ezzel szemben… És akkor közben így kisimulnak a ráncok és az idegek… Elképzelem a mostani helyzetet…

Hát igen, Angliában vállalkozni…

Online kitölt az ember egy adatlapot. Ennyi. Illetve sőt. Először elkezdi csinálni amit akar, kipróbálja magát, van rá három hónapja. Ha tetszik neki a dolog, akkor kitölti az online adatlapot, onnantól hivatalosan vállalkozó.

Éves szinten 11.500 Fontig NEM FIZET ADÓT! Ellenben a rendszer ellátja mindenféle hasznos infóval és biztosítja arról, hogy nagyon örül mindenki, hogy ő vállalkozik inkább, és nem a szociális rendszer nyakán él. Merthogy egyrészt van szociális rendszer, másrészt meg az állam itt tudja, hogy az embereket kár büntetni az aktivitásért. Az aktivitásért büntetett nép és ország olyan lesz mint a magyar. Olyan is…

Na, szóval adót 11.500 fontig nem kell fizetni. És a TB? Kérdezi a ravasz magyar. A TB az kevesebb mint 3 font hetente, vagyis átszámolva úgy kábé havi 5000 Ft. Otthon még a nyomorTB is több ennél és ekkor még nemhogy vállalkozni sem lehet, de még szolgálati idő sincs. Meg szociális rendszer sem mondjuk.

Adóbevallást egyszer kell csinálni, tök egyszerű, online az is, a rendszer kiköp a végén egy összeget, annyit kell befizetni. Először mikor megcsináltam el sem akartam hinni. Télleg csak egy összeg van? Nem hatszázféle helyre kell hatszázféle szart utalni havonta meg negyedévente? Hát nem, kérlek!

Szóval ja…

Vállalkozz fiatal! Csak ne Magyarországon! Menekülj onnan, ha jó akarsz magadnak! Gyere Angliába amíg lehet! Ne hagyd, hogy bepalizzon az a gátlástalan, brutális, bántalmazó ország!

 

 

 

.

2 thoughts on “Vállalkozz fiatal! Ööö… Magyarországon vagy Angliában?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.