Kinézet


Azt visszatérően nem értem, hogy a kinézet miért annyira fontos embereknek. Vagyis egyik oldalról értem, hisz erre vagyunk trenírozva és emiatt adózunk amúgy is kevés pénzeinkből, nőként, a többnyire még mindig a férfiak által diktált és tulajdonolt szépségiparnak.

És még azt is értem, hogy a kinézet valamennyire fontos, de azt semmiképpen nem értem, hogy miért fontosabb mint a boldogság és a belső béke. Miért van az, hogy nők képesek nulla energiát szánni a valódi boldogság keresésére, miközben egy életen át a kinézetükön görcsölnek, még azok is, akik jól néznek ki az aktuális normák szerint? És mennyire üdítő olyan emberekkel barátkozni akik túllátnak ezen a kinézet parán. Akik nem rabjai ennek.

A néni 91 éves, és bármit is csinál magával, 91 éves. Úgy is néz ki. Na, jó, jobb napjain csak 70-nek. Akkor ennek örülünk végre? Hát nem.
Mikor van az, hogy na, jó, most akkor már elég jó, innentől ez nem para, kösz, jól vagyok!
Rengeteget foglalkozik a kinézetével, egész életében ez volt az egyik fő problémája, a lelkével közel sem törődött annyit. Most boldogtalan, nem tetszik neki amit a tükörben lát, és ötlete sincs, hogy hogy lehetne boldog. Egy hajfestés a pár szál hajának az egész napját elrontja, mert annyira kifárad. De akarja, tolja, erőlteti. És a festés miatt meg egyre jobban hullik a haja. Egy életet vesztegetett el a ruhák színeinek harmóniájával, a lakberendezés harmóniájával, a megfelelő hajviselettel, és most ott ül, a rendezett lakásban, rendezett hajjal, minőségi, elegáns ruházattal, és boldogtalanul szenved, mert fél a haláltól is. Totális csapda.

Ismerőseim megosztásait is nézegetem a FB-on. A profilkép cserék mindig érdekesek és a kommentek is alatta. Frissen lecserélt profilkép, alatta írják “semmit sem változtál az elmúlt 30 évben”, “ugyanúgy nézel ki mint az oviban”, “szuperül nézel ki”, “nem is látszik a korod”, “simán letagadhatnál x évet”. Nézem az új profilképet és egy öregedő, megtört, meggyötört nőt látok, aki egyáltalán nem úgy néz ki mint 20 éve, sőt még csak nem is néz ki jól.

Bolondok az emberek azt hiszem.

 

One thought on “Kinézet

  1. Köszönöm az írásaidat 🙂 Olyan sok dologban fején találod a szöget….vagy megmondod a tutit….Mit is kívánhatnék a folytatáshoz? Remélem még sokáig írsz nekünk 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s