Reward


Nagyon nehéz három hónapon vagyunk túl, de szerencsére úgy tűnik túl vagyunk. Többször majdnem felmondtam, mindössze a kalandvágy tartott vissza és az, hogy nem akartam a családot szarban hagyni, a nehézség idején. És bár sokan vitatják, hogy amibe nem halunk bele az megerősít, azért bizonyos esetekben ez nagyon is igaz, legyen az ember akár ápolt, akár ápoló.

A legnehezebb egyébként a néninek volt, harcolt mindennel, leginkább magával. Most tart ott, hogy igyekszik rálátni arra, hogy mi történt vele az elmúlt hetekben, hiányosak az emlékei, de azt tudja hogy gáz volt a helyzet.

Most újra vidám, tegnap elmentünk a helyi parkba, kellemes idő volt, mosolygó emberek, kutyák, gyerekek. Teáztunk, kávéztunk, szendvicseztünk, melyet “that’s life” kijelentéssel jellemzett.

Én újra kapok levegőt és nem az aznapi túlélésért küzdök, mint az AA-k. Ma este leadom a számlámat is, az sokat szokott dobni amúgy is a hangulaton. Mármint az enyémen.

Szóval a néni emészt, agyal, elemez, kattog az agya. Közben nagyon fáradt is, elcsüggedve ül az ágya szélén, hálóingben, pelenkában, várja hogy hozzam a hűtőből a friss, egészséges, behűtött szemcseppet. Jövök, hozom az anyagot.

Ekkor így nagy lendülettel azt mondja, így tagoltan:

“There is nobody.
Nobody.
In this Country.
Better than you.”

Pedig, mint mondja, közben (míg a hűtőhöz mentem) átgondolta, északtól, délig az egész országot és biztos abban, hogy ez így van. Aztán elkezdi sorolni hogy miért, de közben elfárad, abban maradunk hogy majd holnap írok belőle egy listát.
Végre újra röhögünk…
(BTW, ebben az országban elég jól értenek az elismerés kinyilvánításához.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s