Fizetés relációk


A lenti videót tegnap osztotta meg egy ismerősöm. Ami igazán meglepett, hogy a fizetésem a világ legjobb 1%-ban van. Ami azért is érdekes, mert Angliában is az ápolók alulfizetettek, az ápolásnak nincs becsülete makró szinten. Nem is véletlen, hogy annyira hálásak a családok, ha találnak valakit aki tényleg “cares”. Mármint ha tényleg érdekli őket a rokon hogyléte. Akit meg nem érdekel, vagy nem tudja megfizetni, az beadja egy otthonba a rokont és akkor ott ápolja majd akit beosztanak, minimálbéren. Nagyon sok a külföldi ápoló, és eléggé ki vannak/vagyunk zsákmányolva itt is.

Az én fizetésemből, itt nagyon kellemesen lehet élni, ha az ember egyedülálló, de családot már nem lehetne belőle kényelmesen eltartani. Meg az eleve nem megy bentlakásosan, kisgyerekkel. A bentlakásos ápolás egy elég külön világ, még az ápoláson belül is.

És az is nyilvánvaló, hogy a világ egyik un. “legerősebb gazdaságában” (így mondták itt a híradóban) ennyi az annyi, a Magyarországon dolgozó ápolók nyilván nem a felső 1%-ban vannak. A konklúzióm magam számára: Anglia az egyik legnagyobb elnyomó és kizsákmányoló hatalom, ahol még a bentlakásos ápolók (futottak még kategória) is többet keresnek mint a világ ember-lakóinak 99%-a. Érdekes relációk ezek, nem tudok hozzá egyértelműen viszonyulni, és feladja a leckét töprengésre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s