Kis társadalmi kompromisszumok, hölgyeknek


A hölgyek finom virágok, csak úgy vannak, finom ruháikban és becses parfümjeikben és csendesen illatoznak. Csakis.

Reggel hajmosás volt, és csavarózás. Kicsi koromban soha nem értettem (meg most sem), hogy miért jó ez a nőknek, és ámulva néztem mindig a fodrásznál, ahogy adogatták egymásnak a csavarókat. De ez mindegy is, most, lassan őszülő fejjel csavargatom a néni hajába a kis tüskés izéket, ami eltart egy darabig, nincs benne rutinom. Ilyenkor reggel mindig nagyon kifárad ettől.

Beült a foteljába, és azóta folyamatosan vendégei vannak, váltják egymást és váratlanul, nem bejelentkezett emberek (hallatlan!). Én itt elvagyok a szobámban és tudom, hogy nem meri mondani, hogy pisilnie kell, de egyedül sem tud kislisszolni. Itt viszont angolság van, etikett, nem mehetek csak úgy oda mosolyogva, hogy ugyanmár nem akar-e netán vécére menni. Ilyen blamázs nem állhat elő! Még enni sem nagyon akar a vendégek előtt, nemhogy klotyóra menni.

Így csendesen, tudva hogy mi lesz, várom hogy elmenjenek a vendégek és akkor majd kitakarítjuk a fotelt, bugyit/szoknyát cserélünk.

Haláliak ezek az idős úrinők, inkább csendesen elülnek bepisilve, csak ne legyen kellemetlenség a vendégek előtt, akik egyébként régi jó barátok, nem az angol királynő. És úgy csevegi végig a délutánt, meg szórja a poénokat, hogy semmi nem látszik rajta, csak ő tudja hogy miben ül, meg még az ápolója.
Mennyi bevizelt dáma élhetett régen azokban a finom ruhákban…

És mennyire jó, hogy most élünk és nem régebben, azok között a nyomasztó társadalmi keretek között…

beintes

5 thoughts on “Kis társadalmi kompromisszumok, hölgyeknek

  1. hát ja. Milyen jó, hogy semmi nyomasztó norma nem mérgezi az életünk. De legalábbis lazán mondhatom, hogy bocs, csajok, pisilnem kell.
    Mondjuk a pukizás eljövetele lesz az igazi és teljes felszabadulás.

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s