Telefonbetyár


Nagy nehezen elsétáltunk az ágyig, már nagyon fáradt volt. Ami ez után történt, azt nem hiszem el. Én nem tudtam, hogy öreg emberek így is tudnak viselkedni. Ez egy idős hölgy, finom ruhákban, aggódik a családtagjaiért és szereti ha a virágok a vázában rendezettek.

Ehhez képest.

Befeküdt az ágyba, de kicsit le volt csúszva, majdnem lelógott az ágy végén a lába. Mondta, hogy szeretne feljebb csúszni, de ez nem egyszerű, mert nehezen mozog és nagy a súlya viszonylag. Odamentem az ágy végéhez, alulról megtámasztottam a talpát és mondtam neki, hogy próbálja felnyomni magát. Nyomta veszettül, mondom neki ez olyan majdnem mint a szülés. Erre elkezdett kiabálni, mintha szülne. Akkor már sírtunk megint a röhögéstől, és ez még csak a kezdet volt. Ő meg azon röhögött, hogy csak a fejem búbját látta. Megbeszéltük, hogy nem kéne túl nagyot ugrania mert kiüti a fejével a falat. Azok után, hogy fél inch-csel sikerült felkúsznia, saját becslése szerint. Haraptuk az ujjunkat hogy abbahagyjuk a röhögést, mert még hátra volt a szemcsepp… Így nem lehet beadni… Közben kacsingat össze-vissza “Oh Dear” sóhajtásokkal, aztán röhögünk megint és lélegzünk mélyeket, hogy abba bírjuk hagyni. De megint kacsint!!
Hosszas kínok és hasfájásig tartó röhögés után bekerült a szemcsepp, csukva volt a szeme, így viszont nem tudta hívni a testvérét. Abban maradtunk, hogy tárcsázom én, de a röhögéstől elfelejtette a számot. Mondott egy számsort, amire mondta a központ, hogy nincs ilyen szám. Erre azt mondta, hogy dobjam a picsába a telefont… A 91 éves néni basszus! Taknyom és könnyem összefolyt, de gálánsan felajánlotta hogy használjam a zsebkendőit. Úriasszony, nemhiába.
Végül sikerült azért, beszélt a testvérével, utána még megbeszéltük, hogy van az a szép szemű és kellemes hangú orvos, legközelebb véletlenül félretárcsázunk és felhívjuk őt is.

One thought on “Telefonbetyár

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s